Programma

In 2017 worden de volgende programma's aangeboden:

 • Gezins Retraite. Met name in de vakantie periodes.
 • Loopbaan Seminar. Een week verdieping zoeken naar wat voor soort werk, en op welke manier, er goed bij jou past.
 • ELPH Weekend "Innerlijke Balans"
 • ELPH Retraite "De Wijsheid van Alledag".
 • Olijvenpluk Retraite. Eind oktober 2017. Altijd al eens olijven willen plukken en je eigen olijfolie maken? Inclusief workshop "olijfolie proeven"! Tijdens deze "doe"-week is er ook aandacht voor persoonlijke thema's en bewustwording.
 • Individueel Retraite (in een groep). Wil je tijd voor jezelf om tot rust te komen? Dan zijn de individuele retraites geschikt. Er is begeleiding met een individueel programma rondom jouw eigen thema. Data in overleg
 • Management Team / Leiderschaps Retraite. Een paar dagen "op de hei" maar dan in Italië. Over strategie, nieuwe business concepten, de onderlinge rollen taken en verantwoordelijkheden, persoonlijke doelen, zakelijke doelen en vooral ook hoe deze te realiseren zijn met elkaar als team. Data en maatwerk programma in overleg.
 • Business Intensity Program. Een programma speciaal voor ondernemers en directeuren met een eigen bedrijf. Het programma gaat over keuzes maken, focus aanbrengen, je favoriete dienstverlening helder hebben, heel scherp je ideale doelgroep voor de verschillende producten / diensten categoriën bepalen, de juiste strategie om deze doelgroep te bereiken, en is de interne organisatie daar ook klaar voor? Waar liggen verbetermogelijkheden? Hoe onderscheid je je van "de grijze massa"? Data in overleg.
 • La Cucina Italiana! Een weekend vol italiaanse kook workshops! Data volgen.


Gezins Retraite

De Gezins Retraite is een vrij en open programma, waarbij ieder gezin zijn eigen luxe appartement heeft. In totaal zijn er twee appartementen, Mare en Colline, en een uitbreidingsdeel Philisotta wat met het appartement Mare gecombineerd kan worden.

 • Mare: een appartement met een slaapkamer voor twee personen en een slaapbank in de woonkamer (1 - 4 personen). Dit appartement is uit te breiden met een extra gedeelte "Philisotta", zijnde twee extra slaapkamers en extra badkamer. Daarmee biedt Mare in combinatie met Philisotta ruimte voor 5 - 8 personen.
 • Colline: een appartement met drie slaapkamers voor ieder twee personen plus een slaapbank in de woonkamer (2 - 8 personen). 

Het programma biedt deelnemers de mogelijkheid aan lichaamsoefeningen, meditaties, en twee keer per week gezamenlijk eten aan de table-d'hôte. Er wordt ELPH Coaching aangeboden, en diverse excursies. Uiteraard is er ook informatie aanwezig over diverse uitstapjes in de omgeving. 

Tarieven:

Appartement Mare:       1.500 euro per week (zomerseizoen)

Appartement Colline:     2.000 euro per week (zomerseizoen)

Uitbreiding Philisotta:       700 euro per week (zomerseizoen)

Loopbaan Seminar

De loopbaan seminar richt zich op deelnemers die zich willen oriënteren op een ander baan of functie, of die de ruimte hebben om hun huidige functie te kunnen aanpassen meer in lijn met de eigen talenten en drijfveren. Daardoor haal je meer voldoening uit je werk. "Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te "werken". 

Het programma start op zondag met de aankomst en welkom, maandag tot en met vrijdag programma en zaterdag vertrek. Het programma is intensief, met tegelijkertijd voldoende rust voor reflectie en ontspanning, en in kleine groepen (tussen 4 en 8 deelnememers). 

's Ochtends vindt er een gezamenlijke groepstraining plaats rondom wie je bent, wat je dromen zijn, wat je capaciteiten en talenten zijn, welke ervaring je met je meeneemt en hoe je al deze inzichten over jouw grondstoffen kunt gaan inzetten om jouw "levensdoel" te bereiken. We werken met de ELPH Persoonlijkheids Analyse, en daarbij gebruiken we ook andere loopbaan instrumenten vanuit talent management en loopbaan coaching. Ook het onderdeel je favoriete baan vinden (of creëren), solliciteren, en jezelf presenteren komt terug in het programma. Na een intensieve ochtend genieten we van een gezamenlijke lunch. 's Middags is er een gezamenlijke of individuele activiteit waarbij we de inzichten van de ochtend verinnerlijken en gelijk ook concreet gaan toepassen. Dagelijks krijgt iedere deelnemer een individuele coaching met de loopbaancoach. 's Avonds is er een diner.  

Tarief: 1500 euro per deelnemer.


Let op: speciale regeling voor medewerkers van de overheid. Deelname aan de loopbaancoaching wordt vergoed!

Voor medewerkers van de rijksoverheid (de ministeries behalve defensie, belastingdienst, inspecties, rijkswaterstaat), provincies, gemeenten of de waterschappen wordt deze loopbaanretraite standaard vergoed als je aan de voorwaarden voldoet (minimaal 3 jaar in dezelfde functie bij dezelfde werkgever en nog geen gebruik gemaakt van deze regeling). Neem contact met ons op voor de voorwaarden!!

ELPH - Weekend "Innerlijke Balans"

Kom weer in je levenskracht, reinig je geest en behoudt de innerlijke balans! Dit seminar is van vrijdag tot zondag. 

Reiniging, Verandering, Verlichting en Heling - de ELPH-Methoden bieden ons de ruimte en scheppen nieuwe mogelijkheden om ons leven speels opnieuw in te richten en onze wereld tot een betere plaats te maken.

Stress in het werk, meningsverschillen binnen de familie, verschillende angsten, lichamelijke en emotionele klachten... Het zijn de vele kleine en grote uitdagingen van het moderne leven die ons uit ons evenwicht brengen. 
De mogelijkheid van meer gemak en vreugde, en een leven in harmonie en helderheid te hebben, draagt ieder mens in zich - in zijn hart.

ELPH kan helpen om dit te activeren, zodat we weer met de kern van ons wezen - de zuivere liefde - in contact kunnen komen.

ELPH biedt met geleide meditaties en de makkelijk toegankelijke uitleg over de samenhangen tussen binnenkant en buitenkant, ondersteunt door de door ELPH ontwikkelde essenties, de mogelijkheid ons leven in alledag een nieuwe richting en meer kwaliteit te geven.

Het aanbod richt zich ook op mensen die van zichzelf denken dat ze niet kunnen mediteren en die met moeite tot hun rust komen. Jarenlange praktijkervaring of voorkennis zijn hierbij niet nodig, omdat er door de ELPH-Essenties een directe verbinden met het hart mogelijk wordt gemaakt. 

Mentale belastingen worden verwerkt, de geest wordt gereinigd, er ontstaat inzicht in de verbanden van het grotere geheel.

In dit weekend krijg de de toegang om jouw lichaamssyteem te begrijpen. Je ervaart, hoe de geest zich kan reinigen door meditatie en je krijgt eenvoudige praktische tips om je dagelijks leven makkelijker en lichter te maken. 

Deze bijeenkomst moet jou eraan herinneren, dat je de kwaliteit van jouw leven zelf in je eigen hand hebt, en dat je je weer bewust bent dat je het ook makkelijk kan hebben. 

Eenvoudig Leven - Praktisch Handelen. 

Je hoeft het alleen maar te doen! 

Duur van het Seminar:

Vrijdag:     17.00 - 20.00 h

Zaterdag:   10.00 - 18.00 h 

Zondag:     10.30 - 13.30 h

Inhoud.
Thema's zullen onder andere zijn:

 • Meditatie
 • Dagelijkse Disciplines voor de stabiliteit en de innerlijke balans
 • De ELPH Elementenleer. (Een uitleg over de samenhang en werking tussen geest, lichaam, ziel en psyche)
 • De individualiteit van jouw eigen persoonlijkheidsstructuur begrijpen en accepteren. 
 • Ervaringen en oefeningen met betrekking tot: Eenvoudig Leven - Praktisch Handelen. 

Tarief: 500 euro per deelnemer

ELPH - Seminar "De Wijsheid van Alledag"

Dit Seminar is een aanbod tot persoonlijke verdieping voor geïnteresseerden aan de ELPH Persoonlijkheids opleidingen. 
 
Een 7-daags Seminar met Zelfervaringen en omzetting van de 7 voltooiingsprincipes in het dagelijks leven, door actieve wijsheid, rust en vrede te bewaren. De door Mhaádeii beschikbaar gestelde energie voor dit Seminar is versterkend en stabiliserend. 

De bijeenkomsten vinden in een persoonlijke setting plaats in een energetisch en landschappelijk bijzonder mooie omgeving.  

De groepen zijn klein, minimaal 5 tot maximaal 8 personen. De Seminarkosten (inclusief BTW) betreffen de overnachting in een 2-persoonskamer, eten en drinken en alle voor het seminar benodigde materialen en bijkomstigheden. 

Van de deelnemers wordt er geen voorkennis van ELPH verwacht, maar wel team-gerichtheid, een constructieve houding en een goede gezondheid. 

Bij dit Seminar wordt een 4 delige Online Coaching door Mhaádeii aangeboden. De data voor de Online Coaching zijn:

 • 14 april
 • 12 mei
 • 16 juni 
 • 14 juli

De kosten van deze Online Coaching bedragen 300 Euro (in combinatie met het Seminar).

Data voor dit Seminar in Italië:

 • 4 juni 2017 - 11 juni 2017
 • 2 juli 2017 - 9 juli 2017
 • 3 september 2017 - 10 september 2017
 • 8 oktober 2017 - 15 oktober 2017

Tarief voor het Seminar: 2400 euro per deelnemer (incl btw)


Olijvenpluk Retraite

De olijvenpluk retraite vindt plaats in de laatste volle week van oktober en de 1e week van november. De aankomst is op zondag en het vertrek is op zaterdag. Van maandag tot en met donderdag worden de olijven geplukt. Dit gebeurt nog op authentieke wijze, met netten, harken en een ladder. Een belevenis om mee te maken! Tegelijkertijd vind hier een stuk lichamelijke bewustwording plaats (wat kan je lichaam wel en niet) en is het zaak om ook hier op de grenzen van je lichaam te letten. De lichamelijke activiteit is ook een ontlasting voor de opgebouwde mentale stress. We zijn een groot gedeelte van de dag buiten in de natuur, tussen (en in) de olijfbomen. Dit geeft een verbinding met de natuur en de aarde en we ervaren de schoonheid en pracht van deze speciale olijven. 

Om ook inhoudelijk wat meer te weten van de kunst van het olijfolie maken, wordt er een olijfolie - proeven workshop aangeboden. Deze workshop wordt gegeven door Italianen met levenslange ervaring met olijfolie maken. Hoe moet je proeven, welke smaakverschillen en smaaksensaties zijn er en hoe maak je de allerbeste kwaliteit olijfolie?

Na de pluk wordt de oogst in de plaatselijke olijfolie-perserij tot mooie olijfolie verwerkt. Deze olijfolie heeft een mooie goudgele kleur, met een vleugje groen wat zo typisch is voor deze olijvensoort! We maken biologische olijfolie, van de eerste persing! Uiteraard krijgt iedere deelnemer zelfgemaakte olijfolie mee naar huis! 

Tarief: 450 euro per deelnemer

Dit tarief bevat verblijf, eten en drinken, de olijfolie workshop en afhankelijk van de productie van olijfolie een fles of blik zelfgemaakte olijfolie.

Individueel Retraite

De individueel Retraite is, zoals de naam al zegt, individueel te boeken. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de periode kan het zijn dat je "alleen" (met de begeleider), of in een kleine groep deelneemt aan deze retraite. Je boekt dan een kamer, individueel of met z'n tweeën. De nadruk ligt op rust en tot jezelf komen. De retraite focust zich op stilte, rust, en weer tot jezelf komen. Op verzoek is een combinatie met ELPH Coaching mogelijk. Er bestaat de mogelijkheid van twee keer per week een gezamenlijk diner in de vorm van table d'haute. 

De data zijn in onderling overleg.

Management Team / Leiderschap Retraite

Een paar dagen "op de hei" maar dan in Italië. Over strategie, nieuwe business concepten, de onderlinge rollen taken en verantwoordelijkheden, persoonlijke doelen, zakelijke doelen en vooral ook hoe deze te realiseren zijn met elkaar als team. Data en maatwerk programma in overleg.

Business Intensity Program

Een programma speciaal voor ondernemers en directeuren met een eigen bedrijf.